Foto: screenshot/CFU/Facebook Foto: screenshot/CFU/Facebook

Pripreme za veliko godišnje druženje hrvatske zajednice u Pittsburghu u punom su jeku. Ove godine u još svečanijem tonu jer se slavi 25 godina održavanja te značajne manifestacije. MiniFest, kako su ga nazvali, održat će se u nedjelju, 18. kolovoza, kod Hrvatske crkve "Sv. Leopold Mandić", s početkom u 12 sati.

Mnogobrojni zborovi odazvali su se srebrnom jubileju: "St. George" Adult Tamburitzans iz Cokeburga, "Zlatni Pajdaši" od crkve Svetog Križa iz Hamiltona, Croatian Folklore Ensemble "Nova Nada" iz Detroita, "Kolo i Tamburica Bl. Cardinal A. Stepinac" iz Windsora, Hrvatsko folklorno društvo "Sveti Juraj" i "Živa Grana Hrvatske" iza Hamiltona.

Foto: screenshot/Kardinal A. Stepinac Kolo and Tamburica - Windsor, Canada

Samom pikniku prethodit će sveta misa koja je na rasporedu u 11 sati. Za vrijeme misnog slavlja svirat će tamburaški zbor sastavljen od glazbenih direktora kulturno-umjetničkih društava koja će nastupiti na Zvucima tamburice 2019.

Za goste koji žive izvan SAD-a dana ranije pripremaju "Piknik dobrodošlice", a pozdravit će ih glavni predsjednik Hrvatske bratske zajednice Edward W. Pazo, tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras i predsjednik Ontarijske federacije odsjeka HBZ-a Antun Belan.

Gosti će uživati u obilju tamburaške glazbe, folklora i pjesme, a za njih se pripremaju razni  specijaliteti hrvatske kuhinje: pečenje, roštilj, domaći kolači, uz bogatu tombolu i zabavni program.