Foto: screenshot/volksgruppen.orf.at Foto: screenshot/volksgruppen.orf.at

Od adventskih, božićnih do novogodišnjih, od šlagera, insturmentalnih do klasičnih starih aranžmana - 18 pjesama objavljeno je na novom albumu sastava Zelenjaki nazvan "Oko Božića". 

Foto: screenshot/Facebook Zelenjaki

Bečka publika imala ga je prigodu poslušati početkom tjedna u Petrovoj crkvi, a Zelenjakima su se na pozornici pridružili gosti na albumu, klapa Staro vino iz Gradišća. 

Obrađene su i neke stare pjesme poput "Zdravo budi malo dite" koja se izvodila još prije 70 godina, dok je pjesma "Zčijega mi dvora" moderna verzija kolede, čestitke mladoj djevojci za Božić objavljenoj 1871. godine u zbirci pjesama Frana Kurelca "Jačke ili narodne pesme prostoga i neprostoga puka hrvatskoga po župah Šopronskoj, Mošonjskoj i Železnoj na Ugrih".  

Foto: screenshot/Facebook Zelenjaki

Na snimanju drugog albuma Zelenjaka radilo je čak 60 ljudi, aranžer je Feri Fellinger, tonski snimatelj i producent Tome Janković. U izvedbi nekoliko pjesama Zelenjakima se pridružila i pjevačica Kristijana Ujkica

Nakon bečke promocije, Zelenjaki će novi prigodni CD predstaviti u Gerištofu, sutra 1. prosinca u 15 sati u tamošnjoj farskoj crkvi.