Foto: screenshot/hms.ba Foto: screenshot/hms.ba

- Zašto sam izvjesio zastavu? Neka se vidi da nas ima, mi to volimo, a ima nas još iz Tomislavgrada koji rade za ovu tvrtku (I & D Group). Ima nas po cijelome svijetu. Tu vozim kran (dizalicu), a vlasnik je Hrvat Ivan Filipović rođen u Novskoj. Tvrku je osnovao prije 30 godina i ona danas zapošljava 1100 radnika od kojih je 70 posto Hrvata. Među vodećim je tvrtkama u ovom poslu – podizanju betonskih konstrukcija. Zgrada na kojoj sada radim je među najvećim zgradama u Melbourneu i kad se završi imat će 80 katova- kaže Marko Čuić za mrežni portal Tomislavcity.

Čuić je jedan od onih koji s jednakom ljubavlju vole zavičaj svojih roditelja iako je rođen u Australiji. Njegov otac Jozo došao je u Melbourne iz Mrkodola 1967, a majka Ruža vrlo brzo za njim. Marko je rođen kao prvo od njihovih četvero djece.

Ovo ljeta posjetio je Tomislavgrad i susreo se s mnogobrojnom rodbinom.

- Kad sam prvi put dolazio, 1989. godine, upoznao sam svu rodbinu i to je mi je bio jako lijepi osjećaj u srcu i sad imam kontakt sa svima njima. Rodbine imam puno, jer u očevoj obitelji je rođeno sedmero, a u maminoj obitelji osmero djece. Hvala Bogu! Imam puno stričeva, ujaka, tetaka, rođaka… Za ne povjerovati! - govori za Tomislavcity.

Foto: screenshot/hms.ba

- Ne mogu opisati kako se osjećam kad dođem u Tomislavgrad, ali samo znam da mi srce 'proradi' jače. Razmišljam o tomu da su mi roditelji tu odrasli, tu su čuvali janjce i igrali se kao djeca. Osjećam da sam došao na svoje korijene, da je to naša djedovina, naša povijest – kaže Marko.