Dario Cebić (Foto: Osnovna glazbena škola Dugo Selo/s dopuštenjem) Dario Cebić (Foto: Osnovna glazbena škola Dugo Selo/s dopuštenjem)

Dugoselski profesor pobijedio je na natjecanju sa skaldbom “Sestetto n. 2 - Notturno” za komorni ansambl. Drugo i treće mjesto osvojili su umjetnici iz Kine - Liu Tianqi i Wang Mengyuan. Četvrto mjesto pripalo je Ng Pan Honu također iz Kine, dok je talijanski skladatelj Raimondi Ugo osvojio 5. mjesto.

Rezultati (Foto: Osnovna glazbena škola Dugo Selo/s dopuštenjem)

Međunarodna komisija sastavljena od uglednih svjetskih profesora ističe kako je oduševljena umjetničkim radom mladoga hrvatskog pedagoga i skladatelja.

Cebić je doktorirao glazbene znanosti i kompoziciju, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je skladao 12 simfonija, a njegove skladbe izvode se diljem svijeta. Studirao je na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost/Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču i Gracu a usavršavao se na Visokoj školi za glazbu, kazalište i ples/Hochschule für Musik, Theater und Tanz u Frankfurtu te na Visokoj školi za glazbu Hanns Eisler/Hochschule für Musik Hanns Eisler u Berlinu.