Veleposlanica Marica Matković i Violeta Kalić na otvorenju izložbe (Foto: Glas Hrvatske) Veleposlanica Marica Matković i Violeta Kalić na otvorenju izložbe (Foto: Glas Hrvatske)

Kustosica izložbe Violeta Kalić, istaknuta članica Zajednice Hrvata u RS Makedoniji i stalna suradnica Programa za Hrvate izvan RH HRT-a, povodom otvorenja izložbe naglasila je važnost zalaganja za poštivanje različitosti drugih kultura, identiteta i svjetonazora te značenje uzajamnog dijaloga s ciljem boljitka, razumijevanja, zajedništva i napretka brojnih identiteta diljem svijeta.

Izložbu je otvorio otpravnik poslova RS Makedonije u Kanadi Dimitar Blaževski. Otvorenju je nazočio velik broj predstavnika diplomatskoga zbora u Ottawi, a među njima veleposlanica Republike Hrvatske Marica Matković i msgr. Matjaž Roter, prvi tajnik nuncijata Svete Stolice u Kanadi.

Msgr. Roter izrazio je mogućnost potpore otvorenju izložbe hrvatskoga fotografa Zvonimira Atletića u Ottavi. Ta je izložba bila predstavljena u Skoplju povodom dolaska pape Franje, a posvjećena je Majci Terezi i o. Anti Gabriću.

Predstavnica Zajednice Hrvata u RS Makedoniji Violeta Kalić nazočila je i nedjeljnoj misi u katedrali Notre Dame u Ottawi gdje je ustoličen novi rektor te se sastala s nadbiskupom otavskim Terrenceom Prendergastom.

Otvorenje izložbe

Ottava-Kanada

5 fotografija