Foto: screenshot/hkdnapredak Foto: screenshot/hkdnapredak

- Ovaj projekt kulturnog uzdizanja kroz radionice crtanja i dizajna imao je za cilj i osvijestiti sve polaznike o kulturnom bogatstvu našeg grada i susjedstva, i to na umjetnički način reproducirati na papiru. Polaznici tečaja teoretski i praktično su se upoznali s tehnikama crtanja i dizajna. Na tečaju naglasak je bio na tehnici pointilizama koristeći se grafičkim rasterima tj. likovnim elementima  crtom, točkom i flekom i crtačkom tehnikom crnih rapidografa, markera i tuš-pera - rekao je profesor likovne umjetnosti i dizajna Višeslav Lučić, član upravnog odbora HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar, koji je i vodio ovaj besplatni tečaj. 

Polaznica tečaja i Višeslav Lučić (Foto: screenshot/hkdnapredak)

Projekt crtanja i dizajna organiziralo je Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Glavna podružnica Mostar, a sama izvedba ne bi bila moguća bez suradnje s Narodnom knjižnicom HNŽ-a, dodao je Lučić. 

Zajednička fotografija polaznika (Foto: screenshot/hkdnapredak)

Uz nazočnost polaznika tečaja te gostiju i uzvanika, među kojima je bio i Haris Omerika, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod – Mostar, izložbu je otvorila Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara. Nakon otvorenja i uručenja certifikata upriličeno je druženje i domjenak. Program Napretkove svečanosti vodila je Valerija Ćorić, novinarka Radija Herceg-Bosne, dok je u glazbenom dijelu programa sudjelovao mladi glazbenik Luka Perić.