(Foto: HKD Napredak/s dopuštenjem) (Foto: HKD Napredak/s dopuštenjem)

Knjigu su predstavili autor Zvonimir Mikulić, Anela Vrankić Rozić te Ivan Vrljić. Program je vodila i moderirala Anamarija Nosić. Brojne nazočne na promociji u ime organizatora  pozdravio je Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak naglašivši važnost mladih koji su budućnost Napretka. Istaknuo je kako su HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i HKD Napredak Ljubuški nedavno potpisali sporazum o suradnji, a predstavljanje knjige Ljubušaka Mikulića početak je "jedne lijepe suradnje u okviru velike Napretkove obitelji", rekao je Landeka. 

(Foto: HKD Napredak/s dopuštenjem)

- Zvonimir nam je ovaj put donio jedno prozno djelo, zbirku kratkih priča čiji sladunjav naslov čitatelja može dovesti u zabludu da se radi o još jednom romanu ljubavne tematike, što je sam dokaz da knjigu nikad ne sudimo po naslovu. Večeras sam imala težak zadatak – jednog ljubuškog pjesnika predstaviti mostarskoj publici i nadam se da sam u tome uspjela - rekla je u osvrtu na knjigu Anela Vrankić- Rozić.

Glazbeni dio večeri upotpunio je mladi Luka Perić virtuoznom izvedbom na gitari.

- Knjiga Zvonimira Mikulića  Nebo boje potočnice posjeduje dublji smisao na lokalnoj hercegovačkom podneblju i to psihološkom karakterizacijom likova koje pronalazimo u Zvonimirovim novelama.  Knjigu preporučujem svima kojima hercegovački kraj mnogo znači i koji su vezani za ovo hercegovačko podneblje. Knjiga Nebo boje potočnice nije samo potočnica, nego i more i jezero - ustvrdio je Ivan Vrljić, tajnik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar.

(Foto: HKD Napredak/s dopuštenjem)

Autor, Zvonimir Mikulić, naglasio je kako mu je vrlo drago što se predstavio upravo u Mostaru nakon tri njegova romana sa svojom prvom knjigom kratke proze. Knjiga je nastala u razdoblju dužem od trideset godina. U njoj su i priče koje su nastale za vrijeme njegova studiranja u Zagrebu, a većina priča nastala je posljednjih desetak godina.

- Držim da će se ovom knjigom stariji čitatelji podsjetiti na prošlo vrijeme, a mladima otkriti jedan svijet bitno drugačiji od današnjeg. Čitajući ovu knjigu možda će uvidjeti da blagodati života koji danas uživaju nije datost sama po sebi i da može biti i jest bilo drugačije, a da bi shvatili kako je živjeti bez paste za zube, kave, goriva, isplativije vam je pročitati moju knjigu, nego da im se plaćaju turistička putovanja na Kubu ili Venecuelu - kazao je Mikulić zahvalivši dvjema podružnicama Napretka na organizaciji promocije njegove knjige u Mostaru.