Foto: Kroativ.at/snimka zaslona Foto: Kroativ.at/snimka zaslona

Gastronomsku i eno ponudu koju je u ime Slavonskog dućana, Turističke zajednice Grada Nova Gradiška te Industrijskog parka Nova Gradiška predstavila je Marijana Škara Ivković

Dani Slavonije u Hrvatski dom su u oba dana održavanja privukli veliki broj posjetitelja, koji su uz poznatu hrvatsku glazbu uživali i u ukusnoj hrani slavonskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te odabranoj ponudi slavonskih vina i ostalih proizvoda vrijednih slavonskih ruku. Dane Slavonije je otvorio predsjednik Hrvatskog doma Beč Andrej Lucić. - Iznimno mi je drago da smo u Beč uspjeli donijeti i mali dašak Slavonije, pogotovo u ovim vremenima. Ovo je zapravo samo uvertira za sve ono što nas očekuje u Božićno vrijeme. Večeras i sutra ćemo uživati u malom, ali jako vrijednom dijelu onog što Hrvatski dom planira za Božić. Iznimno mi je važno da u Božićno vrijeme budemo povezani sa našom Hrvatskom. Hvala dragim prijateljima iz Nove Gradiške - istaknuo je Lucić.

Foto: Kroativ.at/snimka zaslona

Predstavnica grada Nove Gradiške Marijana Škara Ivković zahvalila je Hrvatskom domu Beč na pozivu te čestitala na svim dosadašnjim postignućima. - Prvi put sam ovdje i već se osjećam kao kod kuće. Čestitam vam svima na ovom divnom postignuću. Ono zašto sam ja danas ovdje je samo mali uvod u sve ono što slijedi, a to je Hrvatski Božić u Beču na kojem će se predstaviti veliki broj slavonskih obiteljskih gospodarstava, ali i naša turistička ponuda. Ovo u čemu danas uživate je samo mali, simbolični dio svega onoga što imamo u Slavoniji i što planiramo predstaviti u Božićno vrijeme. Hvala Hrvatskom domu Beč što je prepoznao veliki potencijal našeg kraja, i onaj gastronomski, ali i onaj gospodarski te turistički potencijal. Veselimo se budućoj suradnji - rekla je Škara Ivković.

Iz Hrvatskog doma Beč najavljuju nekoliko događaja. U blagdanskom, božićnom ozračju s dvadesetak adventskih kućica predstavit će se mnogobrojni autohtoni hrvatski proizvodi, a kruna će svakako biti božićni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO, koji će se u organizaciji Hrvatskog doma Beč održati 21. prosinca 2020. godine u Hallmann Dome s početkom u 19,30 sati.

Već sljedećeg tjedna u Hrvatskom domu Beč slijede Dani hrvatskog piva u Beču.

(Kroativ.at)