(Foto: Hrvatska zajednica u La Pazu) (Foto: Hrvatska zajednica u La Pazu)

Tijekom svog putovanja po Boliviji, dr. Srećko Švaić iskoristio je priliku posjetiti Hrvate u toj zemlji. U tom smislu održao je sastanke s hrvatskim zajednicama u Santa Cruzu de la Sierri i Cochabambi. Završavajući boravak u Boliviji, susrest će se s Hrvatskom zajednicom u La Pazu.

Hrvatsko-hispansko društvo udruga je građana Republike Hrvatske, koji uz službenu politiku, žele pridonijeti razvoju i njegovanju suradnje Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske, kao i svih hispano-američkih zemalja.

Hrvatsko-hispansko društvo se zalaže za promicanje kulturnih odnosa i prijateljskih veza između Hrvatske i svijeta španjolskih govornika.

(Foto: Hrvatska zajednica u La Pazu)

Prof. dr. Srećko Švaić rođen je u Zagrebu 1947. Diplomirao je kao inženjer na Fakultetu strojarstva i brodogradnje gdje je i magistrirao i doktorirao. Nakon završetka studija radio je u Institutu Končar, a potom na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Posebno je vezan za Latinsku Ameriku i Ande. Posjetio je Argentinu, Boliviju, Brazil, Čile, Kubu, Meksiko, Peru i Urugvaj.

(Foto: Hrvatska zajednica u La Pazu)

Osim dobrodošlice dr. Srećku Švaiću, Carlos Eduardo Justiniano iz Santa Cruza de la Sierra održat će se zanimljiv razgovor o povijesti hrvatskog nogometa, a donijet će i originalne majice hrvatskih igrača.

Hrvatska zajednica u La Pazu predstavit će svoju institucionalnu sliku i objavit će detalje o međunarodnom natječaju priča "Tko smo mi?"