Sudionici Županijskog natjecanje u  kazivanju stihova “Josip Gujaš Džuretin” (Foto: Branka Pavić Blažetin) Sudionici Županijskog natjecanje u kazivanju stihova “Josip Gujaš Džuretin” (Foto: Branka Pavić Blažetin)

Tradicija toga natjecanja duga je više od dva desetljeća.  Prvo je održano je 1996. godine. Od tada, pa do danas svakke godine okuplja najbolje recitatore, učenike osnovnih škola u kojiam se odvija nastava hrvatskoga jezika i književnosti u Županiji Baranji u Mađarskoj.

Okupljenu djecu i nastavnike koji su pristigli iz pečuške škole Miroslava Krleže, iz Mohača, Šeljina, Starina i Salante pozdravila je ravanateljica martinačke škole Ruža Hideg, a potom je nazočne s pravilima natjecanja upoznala nastavnica hrvatskoga jezika i književnosti martinačke škole Ljubica Kollar Vuković.

Natjecanju je pristupilo ukupno 42 učenika, 16 iz dviju dvojezičnih  škola i njih 23 iz škola s predmetnom nastavom hrvatskoga jezika. Svi natjecatelji kazivali su jednu pjesmu po svom izboru. Natjecanje se odvijalo u dvije skupine u grupi dvojezičnih škola i u grupi škola s predmetnom nastavom u svakoj u četri kategorije.

 

Natjecanje u  kazivanju stihova “Josip Gujaš Đuretin”- Branka Pavić Blažetin

Natjecanje u kazivanju stihova “Josip Gujaš Đuretin”- Branka Pavić Blažetin

7:04