Foto: plakat Foto: plakat

Umjetnička, likovno-književna unija "Vlaho Bukovac" iz Splita okuplja ljubitelje likovne umjetnosti i pisane riječi. 

- Davno smo kao djeca slušali naše stare kad su govorili «stavi prst u more i poveza si se sa cilin sviton». Takva misao vodila me na putu iz voljenog Splita, grada Dalmacije i Mediterana u kojem se živi punim životom, u kojem djetinjstvo čine igre na ulicama i dvorištima. Morem prema dragom Tivtu, zaklonjenom u čudesnom zalivu Boke Kotorske, kao biseru Crne Gore.  Zbog toga izložba i nosi naslov Od mora do mora...i dalje ..jer, robovati ne treba ničemu.. More je sloboda, more je zrak, more je strepnja, more je ljubav… ali uvijek može i dalje – piše u pozivnici izložbe čije retke potpisuje povjesničarka umjetnosti Cvjetana Bazina Periša.

- Moram priznati da sam prošle godine prvi put bila južnije od Dubrovnika; bili smo gosti u Podgorici, ove godine smo u Tivtu. Dolazimo tu kao doma. Dolazimo kao prijatelji; ponukala nas je izložba, umjetnost, koja širi vidike, obogaćuje nas, pokazuje nam ono što ponekad zaboravimo da u nama postoji, i jednostavno sam sretna zbog svega toga – rekla je Periša otvarajući izložbu.

--- BEZ NASLOVA ---

Tivat, Od mora do mora

4 fotografija

- Ova naša lijepa suradnja traje već tri godine i započela je zahvaljujući gospođi Aljoši Camović, Veleposlanstvu Republike Hrvatske i Kolindi Grabar Kitarović, koja nam je bila pokrovitelj onda, a i sada -  kazala je Jagoda Kecman, predsjednica Udruženja “Vlaho Bukovac“.

Večer su svojim stihovima uveličali pjesnici Damir Trovilić iz Udruženja "Vlaho Bukovac", kao i Marin Čaveliš. Na otvaranju izložbe bili su i generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević i potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović.