Isječak iz spota Morcheebine obrade. (Foto: HRT/ snimka zaslona) Isječak iz spota Morcheebine obrade. (Foto: HRT/ snimka zaslona)

To je zasigurno jedan od najvećih uspjeha neke hrvatske glazbenice u svijetu i velika čast da jedan svjetski relevantan bend obradi pjesmu hrvatske autorice i izvođačice.

Irena Žilić je bila predgrupa bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji prije dvije godine, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Skye Edwards i Ross Godfrey iz Morcheebe nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a potvrda toga je i ovaj cover koji će se naći i na njihovom novom albumu "Blackest Blue".

Pogledajte spot i kako je grupa Morcheeba obradila pjesmu Irene Žilić.

Pjesma "The Moon" inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić "Haze" iz 2017. godine, za koji je ova sjajna kantautorica bila nominirana za nagradu Porin.

Irena je i dobitnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na prošlogodišnjoj dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off, a svoje posljednje izdanje, EP "Small Hours" objavila je u ožujku prošle godine.

Na poveznici pogledaje spot za Ireninu skladbu koju je obradila grupa Morcheeba.

(Izvor: hrt.hr)