Foto: Vlaho Branđolica Foto: Vlaho Branđolica

Svečanim povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Zajednice Hrvata u RS Makedoniji, Grada Skoplja i Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, održan je prigodni koncert "Šibenskih trubadura" koje čine kantautori Igor Lokas, Josip Bašić i Krešimir Španja iz Udruge Volim Šibenik.

--- BEZ NASLOVA ---

Dan neovisnosti u Skoplju

3 fotografija

Uz osobe iz političkog i javnog života RS Makedonije, događaju su nazočili ministar u Vladi RSM Ministarstva za dijasporu Edmond Ademi, direktor Agencije za iseljeništvo Nikola Šalvarinov, zastupnik za manjine u Vladi RS Makedonije Rubin Zemon, predstavnici veleposlanstva Republike Hrvatske, Katoličke crkve u Skoplju te uzvanici iz Hrvatske. Bili su tamo i predstavnici Zajednice Hrvata u RS Makedoniji iz Skoplja, ali i iz Ogranaka Kumanovo, Ohrid, Struga, Štip, Tetovo i Bitola.

Okupljenima su se obratili šibenski gradonačelnik Željko Burić, Ana Vučić iz hrvatskog veleposlanstva, predsjednik "Makedonsko-hrvatske tangente" Saša Georgievski i Nevenka Kostovska, predsjednica Zajednice Hrvata u RS Makedoniji. 

Foto: Violeta Kalić

Osim druženja u Kulturno-informativnom centru, delegacija grada Šibenika, u pratnji članova Zajednice Hrvata u RS Makedoniji, susrela se i s gradonačelnikom Skoplja Petre Šilegovim.