C_Two (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) C_Two (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Prototip vozila C_Two trenutno prolazi kroz posljednja testiranja, nakon čega će ga Rimac Automobili predstaviti kao sljedeću generaciju hiper automobila. To znači da će predstavljanje biti ove godine, no službeni datum još uvijek nije naveden.

Riječ je o vozilu od 1914 konjskih snaga i 2300 Nm okretnog momenta, koje može dosegnuti do 412 kilometara na sat, do 100 km/h stiže za 1,85 sekundi, što je za masu od 1950 kilograma zaista impresivno. Kapacitet baterije mu je 120 kWh, a domet jednog punjenja 650 kilometara. Ujedno, kad je prazna, baterija se napuni do 80 posto za pola sata. Vozilo ima i cijeli niz softverskih mogućnosti, a sve to sad će biti ponuđeno na ključnim azijskim tržištima.

- C_Two je nova generacija hiper automobila, kojom se "otključava" mogućnost ekstremnih performansi električnog pogonskog sklopa. Kao takav omogućit će novu razinu iskustva vožnje, a imat će korisničku podršku koja je paralelna s njegovom kvalitetom i jedinstvenošću. To znači da nije bitno gdje se na svijetu nalazite - rekao je Mate Rimac, izvršni direktor (CEO) Rimac Automobili.

- Stoga, iznimno smo sretni što primamo Kingsway Group u našu obitelj. Riječ je o kompaniji izvrsne reputacije i pristupa na ključnim tržištima za naše klijente u Hong Kongu, Makau i Kini. To je još jedan važan korak u izgradnji Rimac globalne mreže i brenda - zaključio je Rimac.

(Izvor: ictbusiness.info)