Predavanje dr. sc. Davora Piskača na Filozofskom fakultetu u Skoplju. (Foto:  Igor Pop Trajkov) Predavanje dr. sc. Davora Piskača na Filozofskom fakultetu u Skoplju. (Foto: Igor Pop Trajkov)

Predavanje na engleskom jeziku održano je pod nazivom ''Biblioterapija sustavna metoda za praktičnu primjenu u književnosti odnosno za razumjevanje emocija unutar književnog djela''/ ''Bibliotherapy- the Inovative aproach to the literature reading''.

Moderatorica predavanja kojemu su prisustovali profesori, studenti i mnogi stručnjaci, bila je Karolina Naumova.

(Foto: Igor Pop Trajkov)

Cilj predavanja je inicirati nove inventivne metode pristupa iščitavanja književnosti što ima višestruki impakt u primjeni suvremene biblioterapije koja naglaske stavlja na emocionalni paralelizam i komunikacijsku komplementarnost, a sve u cilju oslobađanja potisnutih emocija suvremenog čovijeka preopterećenog u brojnim sferama svoga djelovanja, koje su i u relaciji sa osobnošću i višeslojnom unutarnjom prirodom na koju se odražavaju te se uz niz suvremenih metoda pravi napor putem interdsiciplinarnih metoda djelovati na oslobođenje emocija, njihovu artikulaciju, verbalizaciju, razmjenu misli u aktivnoj diskusiji u cilju nadogradnje i inventivnog inovativnog djelovanja.

(Foto: Igor Pop Trajkov)

Profesor Davor Piskač tijekom svojega dugogodišnjeg znanstvenog rada obnašao je više dužnosti kao docent  na Odsjeku za kroatologiju, radio je kao lektor Odjela za slavistiku Karlovog Sveučilišta u Pragu. U period od 2018. do 2023. godine obnaša dužnost voditelja projekta za cijeloživotnu izobrazbu programa Erasmus i primjenu literaturne biblioterapije. Gostujuči je profesor i na Sveučilištu u Torontu u Kanadi. Docent je na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.