Foto: screnshot predsjednica.hr Foto: screnshot predsjednica.hr

Povelje Republike Hrvatske uručene su katoličkim župama i crkvama, savezu folklornih društava, krovnoj sportskoj udruzi Sjeverne Amerike te radijskom programu za njihov rad na pružanju duhovne skrbi, očuvanju jezika, kulturnog i nacionalnog identiteta te promicanju zajedništva hrvatske zajednice kroz sportske aktivnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a objavila HINA.

- Ne bi bilo zajedništva među vama, u daljinama ove velike zemlje u kojoj ste ostali čvrsto povezani upravo zahvaljujući svojim župama, folklornim udrugama i sportskim klubovima koje vas okupljaju kao i radijskim emisijama koje ne dopuštaju da se to zajedništvo raspline u svakodnevnim obvezama koje svi imate - kazala je Grabar-Kitarović i zahvalila svima koji su svoje godine, strpljenje i energiju uložili u očuvanje hrvatske zajednice i koji su u svojoj drugoj domovini predstavljali najbolje od Hrvatske. 

Hrvatska predsjednica je izrazila uvjerenje kako će ona biti poticaj za njihov daljnji predani rad na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske.  

- Veselim se svakom vašem posjetu domovini. Znam da je niste i nikada je nećete zaboraviti i da će nove generacije Hrvata u Kanadi uvijek znati kako su dobrodošle u svoju Hrvatsku - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.