Poslovni paneli na Central Europe High Tech Summitu. (Foto: Tonči Petrić/ Glas Hrvatske) Poslovni paneli na Central Europe High Tech Summitu. (Foto: Tonči Petrić/ Glas Hrvatske)

Central Europe Tech Summit obuhvatio je tri područja: poslovni forum, predstavljanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Hrvatske te sajam IT tvrtki. Forum je održan uoči presjedanja Hrvatske Vijećem Europe i nedugo nakon prvog posjeta ministra vanjskih i europskih poslova RH Republici Austriji, dr. Gorana Grlića Radmana.

Na poslovnom summitu uz poduzetnike iz Austrije, Slovenije, Njemačke, Švicarske i Hrvatske okupili su se i predstavnici Ministarstva gospodarstva RH i Hrvatske gospodarske komore, te vodstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je i pokrovitelj foruma.

(Foto: Tonči Petrić/ Glas Hrvatske)

Glavni organizator poslovnoga foruma je Hrvatska udruga poslodavaca čiji su predstavnici u Beču istaknuli kako im je želja da ovaj forum postane tradicionalan poslovni događaj koji će povezivati Hrvatsku sa zemljama centralne Europe.

- Naša očekivanja u potpunosti su ispunjena. Ovaj summit usmjerili smo prema tvrtkama iz informatičko-softverskih (ICT) područja zato jer smatramo da je ta grana industrije u Hrvatskoj vrlo razvijena, ali da nije u fokusu interesa. Stoga, kako bi ju popularizirali, ovaj prvi Central Europe Tech Summit posvetili smo ICT industriji – rekao je predsjednik Udruge hrvatskih poslodavaca, Niko Ilić.

Niko Ilić i Ivana Perkovac

Niko Ilić i Ivana Perkovac

4:31

Kruna poslovnog summita je tradicionalna gala večer hrvatskih poduzetnika koja se održala šesti put u Beču s ciljem umrežavanja i poslovnog povezivanja austrijskih i hrvatskih poduzetnika te partnera Udruge hrvatskih poslodavaca.

Načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske, Dario Magdić i novinarka Ivana Perkovac. (Foto: Tonči Petrić/ Glas Hrvatske)

U Beču je na prvome poslovnom summitu Central Europe High Tech 2019. bila i naša novinarka Ivana Perkovac i kolega iz njemačke redakcije Stimme Kroatiens, Tonči Petrić.