Posebno izdanje "Hrvatskih novina" (Foto: snimka zaslona/ORF Hrvati) Posebno izdanje "Hrvatskih novina" (Foto: snimka zaslona/ORF Hrvati)

U posebnom izdanju tjednika predstavljaju akciju za teško oštećenu bolnicu u Sisku, objavljeni su podaci računa za pomoć na koji se može uplatiti novac. Inicijator je koordinacijski odbor Gradišćanskih Hrvata, otkriva glavni urednik "Hrvatskih novina" Petar Tyran.

Koordinacijski odbor je pokrovitelj akcije, koju podupiru Hrvatski centar u Beču, Hrvatski i kulturni savez u Slovačkoj i Društvo gradišćanskih Hrvata u Ugarskoj. 

- Nakon teškoga potresa 29. prosinca prošle godine odmah je bilo jasno da ćemo pomoći i to posebnim brojem "Hrvatskih novina", u kojem čitatelje pozivamo na pomoć. A bolnica u Sisku koja je porušena osim odjela ginekologije, obratila se za pomoć - kaže Tyran.

Akcija je pod nadzorom austrijskoga veleposlanstava u Hrvatskoj i hrvatskoga veleposlanstva u Beču te javnoga bilježnika. Novac prikupljen u akciji predat će oštećenoj bolnici krajem mjeseca. - Oni će najbolje odlučiti što će s njime obnoviti - zaključuje Tyran. 

Posebno izdanje, koje je ujedno i prvi broj hrvatskoga tjednika u 2021. godini ovih će dana poštom primiti pretplatnici. Redovito izdanje izaći će u petak 15. siječnja. 

(ORF Hrvati)