Foto: plakat Foto: plakat

U suradnji Association culturelle franco-croate i Ecole europeenne iz Lillea te Knjige u centru i Kreativne mreže iz Zagreba, u Francuskoj će se održati dvodnevni Festival knjige i književnosti PAZI KNJIGA / ATTENTION, UN LIVRE! na kojem će gostovati hrvatski pisci i ilustratori za djecu. Među njima su Ana Đokić, Ema Pongrašić, Nikolina Manojlović VračarŽeljka Mezić.

U okviru francuskog izdanja festivala PAZI, KNJIGA!,  u subotu 21. rujna u Centre social Albert Jacquard, održat će se  i okrugli stol na temu sličnosti i razlika u promicanju čitanja u Hrvatskoj i Francuskoj na kojem će nastupiti i gošće iz Hrvatske. Program se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Association culturelle franco-croate iz Lillea.

Hrvatska udruga - Lille / Association croate de Lille‎ istovremeno organizira otvorena vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Program 21. rujna otvaraju kulinarske radionice za djecu i odrasle, zatim književne i likovne radionice, a bit će tu i kutak s društvenim igrama, prodaja knjiga i slikovnica, a cijeli dan može se zaigrati nagradna igra o Hrvatskoj.