Paška čipka (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Paška čipka (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Jedinstvene eksponate te, po mnogima, najljepše rukotvorine ženskih ruku koje stvaraju žene iz grada Paga predstavit će Udruga paških čipkarica "Frane Budak" i Benediktinski samostan sv. Margarite u Lapidariju Pečuške biskupije. U programu će nastupiti i članovi KUD-a "Družina" iz Paga sa svojom prekrasnom nošnjom i tradicionalnim tancem, a pored izložbe paške čipke, prezentirat će se izložba fotografija Foto kluba Pag. 

Izrada Paške čipke (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Na otvaranju će biti predstavljena i poznata paška gastro ponuda - paški sir, skuta, travarica, slastice i specijaliteti iz Benediktinskog samostana sv. Margarite koju će pripremiti David Grahovec i Željka Hohnjec,  učenici ugostiteljskog usmjerenja SŠ "Bartula Kašića".

Turistička zajednica grada Paga prikazat će niz promotivnih filmova kao i promidžbene materijale te predstaviti proizvode Paške sirane i Solane Pag. Izložbu će otvoriti generalni konzul RH u Pečuhu Drago Horvat, a Grad Pag će predstavljati gradonačelnik Paga Ante Fabijanić i direktorica Turističke zajednice Vesna Karavanić te predsjednica Gradskoga vijeća Jasna Magaš koja će kao čipkarica pokazati umjetnost šivanja paške čipke.

(057 info)