Mješoviti zbor "Otvorena srca" (Foto: Snježana Herek/Glas Hrvatske) Mješoviti zbor "Otvorena srca" (Foto: Snježana Herek/Glas Hrvatske)

Goste je uvodno pozdravila predsjednica "Otvorenih srca", pjesnikinja Maja Epp koja je vodila kroz program, u čijem je sklopu na hrvatskom i njemačkom jeziku pročitala niz svojih sjetnih i melankoličnih pjesama iz kojih se očitava ne samo njezina pjesnička snaga i talent kojim se predstavlja u Austriji i Hrvatskoj nego i ljubav i nostalgija za Slavonijom i rodnim krajem.

Epp je predstavila i radove slikara Ivana Bezuka, rodom iz Garešnice, koji zajedno sa suprugom Marijom već godinama pjeva u Zboru "Otvorena srca".

Bezukova ulja na platnu i akvareli, velebno oslikana šibenska katedrala, stube koje vode u Jadransko more te niz portreta konja koji krase i njegov zavičaj tik uz slavonsku ravnicu, vidljivo govore o slikarevoj velikoj ljubavi i čežnji prema Hrvatskoj, čije ljepote, kako je rekao, svojim izložbenim postavom želi predstaviti poklonicima likovne umjetnosti u Austriji i drugim zemljama.

(Foto: Snježana Herek/Glas Hrvatske)

Publika je imala priliku uvjeriti se i u umjetničku nadarenost i kreativnost Dubrovkinje Alme Čavić iz Beča, koja je ne samo pjevala u Zboru nego i izložila unikatni nakit od poludragog kamenja i bisera u vlastitoj izradi. On joj je otvorio i vrata elitnog talijanskog butika u Firenzi koji prodaje prestižne modne marke nakita iz cijeloga svijeta.

Zbora "Otvorena srca" otpjevao je čitav niz, uglavnom hrvatskih pjesama, pod ravnanjem Giuseppea Terze. Koncert je započeo pjesmom "Dobra večer, uzorita" i završio istom pjesmom kao glazbeni dodatak na traženje publike koja je zboraše, njihovog šefa i sve ostale umjetnike nagradila dugotrajnim i burnim pljeskom te ovacijama.

Giuseppe Terza (Foto: Snježana Herek/Glas Hrvatske)

- Drago mi je da je publika svojom reakcijom pokazala da osjeća da smo svi zajedno jedna složna obitelj, koja ne samo muzicira nego se i privatno drži zajedno - rekao je dirigent Terza.