foto: Hrvatski dom Beč/ustupljena fotografija foto: Hrvatski dom Beč/ustupljena fotografija

– Pozvali smo hrvatske udruge koje žele s nama zajedno surađivati i aktivno djelovati, stalno naglašavajući da mi nemamo potrebe isticati nekakvu “krovnost”, s kojom su, a vidjelo se to i na ovom sastanku, naše udruge često opterećene. Jednostavno, tko od udruga želi s nama aktivno raditi i surađivati, uvijek je dobrodošao, poštujući njihovu autonomnost. Sada i u zgradi Hrvatskog doma imamo odlične uvjete, zasigurno ponajbolje u Europi i svijetu – pojasnio je Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč.

Na sastanku su bili predstavnici dvadesetak hrvatskih udruga iz Beča, uz goste iz Austrijsko-hrvatskog društva iz Gornje Austrije te uz potporu udruga članica Hrvatskog centra iz Salzburga i pojedinih udruga iz Linza i Graza.

foto: Hrvatski dom Beč/ustpljena fotografija

– Srdačne čestitke na ostvarenju ovakvog projekta zgrade Hrvatskog doma Beč! Svoje osobne impresije ću s radošću prenijeti čelništvu Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, koji će, sukladno svojim statutarnim ovlastima odlučiti o daljnjim koracima, – rekao je, između ostalog,  Drago Đeno, dopredsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport.

Udruge će do srijede dostaviti Hrvatskom domu Beč svoje planove aktivnosti i potreba u Domu, poput korištenja dvorana za probe i sl., a u četvrtak, 24. rujna u 19 sati, predstavnici udruga će se ponovo naći na sastanku Domu kako bi zajednički koordinirali aktivnosti.