Ilustracija. (Foto: Pixabay) Ilustracija. (Foto: Pixabay)

Riječ je o projektu Gimnazije fra Grge Martića Mostar koja se odazvala javnom pozivu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti za opremanje školskih knjižnica. Projekt je osmišljen tako da se prostor knjižnice otvori kao višenamjenski prostor koji će omogućiti korelaciju unutar nastavnoga procesa.

Knjižnica će tako postati školski dnevni boravak u kojemu će se moći odvijati istraživački rad projektne nastave te organizirati aktivnosti iz izbornih predmeta i njihovih programa. U knjižnici će se moći organizirati različiti susreti za manje skupine sudionika.

Jedan dio knjižnice opremljen je stručnom literaturom koju koristi DSD program, a koji se u ovoj školi uspješno izvodi već niz godina.

Cilj projekta je urediti i specijalistički kutak za engleski jezik. Knjižnica je opremljena računalom, projektorom i priručnom pločom i u svakom trenutku može postati pomoćnom učionicom. Zahvaljujući dobivenim sredstvima od 5.000 maraka Federalnog ministarstva obrazovanja znatno je popunjen i obnovljen knjižni fond škole.

(Izvor: Dnevnik.ba)