Članovi dramske skupine u Münchenu. (Foto: Hrvatska matica iseljenika/screenshot) Članovi dramske skupine u Münchenu. (Foto: Hrvatska matica iseljenika/screenshot)

Matica hrvatska e.V. München  nedavno je krenula s osnivanjem različitih odjela unutar svoje udruge. Kako bi povezala što veći broj Hrvata i Nijemaca te kako bi se ojačalo kreativno stvaralaštvo na različitim područjima djelovanja, osnovana je i dramska skupina pri Matici hrvatskoj.  Cilj je obogatiti amatersko kazalište na hrvatskom jeziku u glavnom bavarskom gradu, ali i šire.

Iako je nedavno pokrenuta ideja za osnivanjem, već je održan i prvi sastanak dramske skupine te su započele prve probe. Voditelj dramske skupine je Marin Bikić, glumac koji je uspješno radio u ''Gradskom kazalištu mladih Vitez''.

Bikić i  članovi Matice hrvatske München  pozivaju sve koji se žele okušati na amaterskim kazališnim daskama te kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme mogu se prijaviti na e-mail adrese: info@matica-hrvatska-m.de ili marinbikic1@gmail.com.