Sveučilište u Mostaru (Foto: Glas Hrvatske) Sveučilište u Mostaru (Foto: Glas Hrvatske)

Google meet platforma poslužila je i po prvi put kako bi svi dekani fakulteta u Mostaru, zajedno s Rektorom sveučilišta Zoranom Tomićem održali online sastanak čija je tema bila online nastava na tamošnjim fakultetima, doznajemo od sveučilišnog profesora i voditelja IT centra Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Tomislav Volarića.

- Online nastava definitivno živi na Sveučilištu u Mostaru, potvrđeno je to i na ovom sastanku, prvom takvom u povijesti Sveučilišta. Osim toga napravili smo i smjernice za sve profesore na koji način se ponašati u ovoj situaciji, usudio bih se reći u ovoj kriznoj situaciji. Pristupili smo tome vrlo ozbiljno i osim za profesore, napravili smo upute i za naše fakultete kako vrednovati ovakav rad te kako se trebaju ponašati studenti - kaže dr. Volarić.

(Foto: Pixabay)

Bio je to posao od tjedan dana, govori doc. dr. sc. Volarić, ističući kako se već sada vidi da je organizacijski dobro riješeno sve oko predmeta koji nisu vezani za klinički ili glazbeni dio koji se mora praktično raditi: - Znači svi oni ni ne osjete promjene, takva nam je povratna informacija od studenata. Osobno sam jučer na studiju Informatike imao jedno takvo predavanje. Imao sam 75 studenata na online platformi. Ja sam sjedio u svom uredu i davao im zadatke i predavao svoj predmet. Oni su bili kod kuće i bili su sretni da imaju u ovoj situaciji neke aktivnosti. A zapravo je bilo kao da se gledamo licem u lice u našoj učionici. Tako da velike razlike nema.

Do sada je na Sveučilištu u Mostaru oko 35 posto kolegija imalo otvorene e-kolegije, a sada već možemo govoriti o više od 80 posto, ističe doc. dr. sc. Tomislav Volarić.