Hrvatski književnici i pjesnici na 11. Susretima u Koljnofu. (Foto: HMI/ screenshot) Hrvatski književnici i pjesnici na 11. Susretima u Koljnofu. (Foto: HMI/ screenshot)

Cilj Susreta su zajednički nastupi na književnim tribinama, u zbornicima i časopisima, međusobno upoznavanje i druženje hrvatskih književnika te susreti s čitateljima i zaintersiranima za književnost.

Pod vodstvom Tomislava Marijana Bilosnića na 11. Susret došli su književnici, pjesnici, kritičari, putopisci i dijalektalni pjesnici. Hrvatski književnici Boris Domagoj Biletić, Lana Derkač, Alojz Pavlović, Davor Šalat, Tomislav Šovagović, Ante Tičić i Dario Tikulin, četiri su dana boravili s Gradišćanskim Hrvatima.

Gosti iz Hrvatske posjetili su Petrovo Selo i njegove lokalne znamenitosti, gdje su se spontano odvijali i književni trenutci. Poslije stanke u Nardi, gosti su put nastavili do Unde i Koljnofa, gdje se održavao književni sat.

Književnici su posjetiteljima čitali ulomke iz svojih djela u koljnofskoj školi i Velikom Borištofu, a potom su razgledali koljnofske znamenitosti. Domaćin u Koljnofu bio je dr. Franjo Pajrić, idejni začetnik ovoga književnoga susreta hrvatskih književnika s gradišćanskim piscima i publikom.

Posjetitelji su imali priliku prisustvovati čitanju poezije u Literarnoj družini u Filežu te sudjelovati na Večeri glagoljice u koljnofskom Domu kulture. U subotu su književnici i pjesnici posjetili Bečko Novo Mjesto, Željezno, Cogrštof i Klimpuh.