(Foto: screenshot/facebook) (Foto: screenshot/facebook)

Organizator kolonije je umjetnička udruga "KV Iserlohn" koja broji oko 150 članova. U pet dana njena trajanja stvoreno je puno lijepih umjetničkih djela: slika, fotografija, skluptura, objekata, instalacija i performansa. Sudjelovao je i naš poznati kipar Ante Karačić, koji je opisao skulpturu koju je tamo izradio.

- Ja sam kao obično uzeo odbačene materijale i ukomponirao ih u sklupturu, dajući im novi život. Koristio sam stare grede, opruge, metalne šine, bakrene kapsule i ugradio ih u sklupture. Svaki odbačeni predmet ima svoju priču u nekadašnjem životu. Recimo, grede su bile u funkciji na kući staroj 150 godina koja je srušena prije desetak godina. Čak se na gredama vide rimski brojevi redoslijeda kako su bile postavljene na kući. Metalne šipke i opruge su bile namjenjene za automobile, ali nisu korištene zbog pogrešaka u proizvodnji. Bakrene kapsule su nekad služile u automatima za osvježavajuća pića itd. – objasnio je Karačić.

Ante Karačić (Foto: screenshot/facebook)

Sve te predmete ugradio je u jednu sklupturu dajući im novu namjenu, smisao i život. Neka vrsta reinkarnacije, rekao je Ante. On je zadovoljan svojim novim umjetničkim djelom i očekuje reakciju publike.

Svi umjetnički radovi nastali na koloniji bit će izloženi od 16. srpnja do sredine rujna u galeriji "Bahnsteig 42".