Foto: snimka zaslona/Facebook/Dječji vrtić Čapljiba Foto: snimka zaslona/Facebook/Dječji vrtić Čapljiba

Naime, kapaciteti postojećeg dječjeg vrtića u ovom su gradu popunjeni te se zbog dugih listi čekanja pojavila potreba za izgradnjom novog. Prema riječima gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića, novi dječji vrtić trebao bi biti izgrađen u Pelinama u sklopu naselja Ada-Bad. Riječ je o novom naselju koje se nalazi u području uz desnu obalu rijeke Neretve, nizvodno od Mosta dr. Franje Tuđmana, neposredno iza nasipa.

– Hvala Bogu, svi su kapaciteti našeg dječjeg vrtića popunjeni. A ne radi se o malim kapacitetima. Čeka se na red jako dugo, a to je znak da postoji potreba za dodatnim kapacitetima, odnosno izgradnjom novog dječjeg vrtića – govori gradonačelnik Vidić. Ističe kako je za njega ovo jako dobar pokazatelj. – Nedostatak mjesta u dječjem vrtiću govori nam da naš grad živi. Da Čapljina raste – kaže čapljinski gradonačelnik Vidić, koji je ranije u više navrata isticao kako mu je rekonstrukcija postojećeg dječjeg vrtića jedan od najdražih projekata. Izgradnja novog bit će mu posebna čast.

– Ovaj idući projekt još mi je draži – naglašava čapljinski gradonačelnik. Ipak, objašnjava kako je izgradnja novog dječjeg vrtića u Pelinama poprilično velika investicija zbog čega zahtijeva malo dulje pripreme.

– Kroz izmjene i dopune urbanističkog plana naselja Ada-Bad jasno smo definirali poziciju budućeg dječjeg vrtića – navodi gradonačelnik Vidić. Objašnjava kako je sljedeći korak k realizaciji ovog projekta, koji će osigurati bezbrižnu igru i učenje brojnim mališanima, a roditeljima olakšati svakodnevicu, izrada projektne dokumentacije.

Uloženo 1,4 milijuna KM

– Usporedno s tim treba pripremati novac za realizaciju jedne tako značajne investicije – zaključio je Vidić. Inače, prije nešto više od dvije godine Čapljina je dobila jedan od najmodernijih i najopremljenijih vrtića u regiji. Pametne ploče, najmodernija igrala, svi najviši standardni učenja, kuhinja prema visokim standardima, dizala, vlastita kotlovnica sa sustavom za grijanje, nova oprema i namještaj…, samo su dio onoga što je urađeno u sklopu rekonstrukcije objekta izgrađenog još osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Zgrada tadašnjega Dječjeg vrtića Čapljina proglašena je najljepšim objektom u regiji, a obnovom i rekonstrukcijom zgradi su se vratili ti epiteti. U vrtić je uloženo 1,4 milijuna konvertibilnih maraka, većinom sredstava iz proračuna Čapljine, a početkom njegova rada otvoreno je i 17 novih radnih mjesta.

(HMS/Večernji.ba)