foto: snimka zaslona/Kroativ foto: snimka zaslona/Kroativ

– Izazovno razdoblje uzrokovano koronakrizom je iza nas, a naš novi broj ugledao je svjetlo dana. Svi smo u protekla dva mjeseca dobili priliku zastati, razmisliti i posložiti prioritete. Znate i sami, događaja nije bilo, utakmice i treninzi bili su otkazani pa smo bili ograničeni u izboru tema. Svima je već dosadilo mjesecima čitati samo o koroni pa smo u novom broju odlučili obraditi teme koje nisu isključivo vezane za korona krizu – naglašava, između ostaloga, u uvodniku mag. Adela Hardi Adžić, glavna urednica.

Novi broj magazina donosi razgovor s Anamarijom Pejić, prvom hrvatskom inženjerkom koja je sudjelovala u lansiranju raketa u svemir. Tu su i stalne i nove kolumne poput one mag. Suzane Paichl, koja piše o školstvu i provedbi nastave od kuće u doba koronakrize.

Nakon uvodnih “političkih” tema, obrađene su društvene i kulturne poput reportaže o Zoranu Luciću, koji je načinio 14 postaja križnog puta kojega kani pokloniti Svetom Ocu – papi Franji.

U gospodarskom bloku predstavljena je tvrtka “Toma palete”, koja uspješno djeluje već 22 godine.

Marinko Banović propituje može li koronavirus unijeti tračak nade za ljudski rod.

Ima li život smisla – kolumna je svećenika, dr. Marija Bernadića, a glavna urednica pri kraju donosi reportažu o Baranji pod naslovom “Svi putovi vode u Baranju”, afirmativno predstavivši kontinentalni turizam.

U sportskom kutku Jure Burić razgovarao je s Dejanom Ljubičićem, prvotimcem bečkog Rapida, a magazin donosi i članke o Cro Vienni, posebno njenom najmlađem naraštaju o kojem u ovom klubu posebno skrbe. Tako je uz redovite aktivnosti, posebno naglašeno odigravanje Međunarodnog malonogometnog dvoranskog turnira mlađih dobnih skupina, koji se već tradicionalno u organizaciji Cro Vienne održava svake godine uz sudjelovanje renomiranih momčadi iz Austrije, Hrvatske, BiH-a, ali i iz Mađarske, Slovačke i drugih zemalja, koji su njihovi rado viđeni gosti.

Novi broj je besplatan i izašao je na 56 stranica.

(Kroativ)