Ilustracija. (Foto: Pixabay) Ilustracija. (Foto: Pixabay)

Pripreme za prvo premijerno uključenje i javljana ušle su u završnu fazu projekta. CroatiaTV za početak kreće skromnim koracima. Program će se emitirati putem internet servisa, djelomično i uživo.

Konačni cilj je proširiti djelovanje i emitiranja i iz drugih europskih te prekooceanskih zemalja.

- Imamo gorljivu želju i jaku volju sami kreirati televizijski program koji će biti od koristi i vitalnog interesa nas Hrvata u iseljeništvu. Prikupljen je dio televizijske opreme, u pripremi su i prve emisije – poručili su voditelji projekta Croatia TV.

Za cjelokupan program televizije, poručuju, potrebne su obuhvatnije tehničke i kadrovske pripreme, dozvole, proširenje stručnih kadarova i tehničke opreme kao i pronalaženje i opremanje adekvatnih studijskih prostora i nabavka terenskih vozila.

Program Croatia TV-a obuhvatit će teme poput gospodarstva, politike, kulture, sporta i problematike s kojom se susreću hrvatski iseljenici. Osnivači ističu kako su im za konkretnu realizaciju potrebni novinari, snimatelji, voditelji i tehničko osoblje te pozivaju sve zainteresirane da im se priključe u pokretanju prve televizije namijenjene Hrvatima izvan domovine.

- Ovim putem javno pozivamo sve one koji to žele, znaju, mogu i hoće – uključite se i budite od prvog dana dio ekipe koja će promijeniti medijsku sliku Hrvata u iseljeništvu. Bez Hrvata iz iseljeništva, medijska slika nije potpuna – dodaju osnivači.

Croatia TV svoje premijerno emitiranje započinje 12. svibnja 2020. godine.