Foto: HBZ/ustupljena fotografija Foto: HBZ/ustupljena fotografija

- Prva sredstva pomoći u iznosu od 150.000,00 HRK upućena su odmah nakon izbijanja potresa putem Hrvatskog Crvenog križa. Ta se humanitarna udruga prva, s državnim vrhovništvom i vojskom našla na uzdrmanom i porušenom području te svakodnevno brine o narodu tog kraja ali ne smijemo na tome stati - rekao je glavni predsjednik Zajednice Edward W. Pazo. Upozorio je da u ovom  zimskom vremenu narodu tog kraja potrebna je svakodnevna pomoć, ne samo s osiguravanjem krova nad glavom, nego i u drugim zbrinjavanjima - u hrani i toplim obrocima ili u drugim neophodnim potrepštinama.

"Kroz sve ove prepreke i tegobe, vesele nas vijesti iz domovine Hrvatske i svijeta, da pojedinci, društvene, državne i druge organizacije pružaju humanitarnu pomoć i pružaju ruku ljudskosti. Složnost i ljudski prilaz te razumijevanje poteškoća doista su na najvišoj razini.

Hrvatska bratska zajednica za sada je ukupno darovala 310.000,00 HRK te se zahvaljuje svim svojim članovima i prijateljima koji su se odazvali i onima koji će se odazvati - da odvoje dar za ovu humanitarnu potporu narodu ovog kraja koji je i bez potresa i COVIDA, u nešto siromašnijem stanju od drugih. Zahvaljuje se svim odsjecima HBZ-a i kulturno umjetničkim društvima, tamburaškim i pjevačkim zborovima u Americi i Kanadi - koji su priložili svoje priloge i dišu srcem ljubavi prema Starom kraju.

Tlo se i dalje trese, gotovo svakodnevno po nekoliko puta. Ljudi su jednostavno, uz sve spomenuto iscrpljeni, nenaspavani i u strahu jer novo podrhtavanje je nepredviđeno.         

Narodu domovine Hrvatske poručujemo da i dalje ostane snažan i složan: svi smo uz vas! Dan 29. prosinca 2020.g. već je upisan u povijest i uvijek će se pamtiti, ali i snaga i složnost naroda", javlja nam prvi dopredsjednik HBZ-a Franjio Bertović.