(Foto: Nada Pritišanac Matulich) (Foto: Nada Pritišanac Matulich)

Na natjecanju u recitiranju poezije na hrvatskom jeziku sudjelovalo je 85 učenika iz svih centara Victorian Schoool of Languages u kojima se održava nastava predmeta hrvatski jezik te iz Holy Family Primary School, Bell Park, osnovne škole u kojoj se hrvatski jezik predaje kao redovni predmet.

Učenici koji su recitirali poeziju na hrvatskom jeziku za natjecanje su se vrijedno pripremali posljednjih tjedana u svojim školama. Natjecatelji su recitirali ispred više od 300 članova hrvatske zajednice, svojih profesora, roditelja, obitelji te tročlanog žirija.

(Foto: Nada Pritišanac Matulich)

Učenici su se natjecali u kategorijama: predškolski uzrast-drugi razred zatim treći i četvrti razred, peti i šesti, sedmi i osmi te deveti i deseti razred.

Nagrade u kategoriji predškolskog uzrasta do drugoga razreda osvojili su Milka Cicak, Valentina Hrstić i Lily Skoko, a poticajne nagrade dobili su Klaudija Luburić, Vivienne Boras, Christina Crnov, Luka Kasalo, Nina Trogrlić, Elena Siketa.

Najbolji učenici trećega i četvrtoga razreda bili su Ivana Cicak, Mia Trogrlić i Maja Prusac. Nagrade za sudjelovanje dobili su Tome Levar, Lucy Šimić, Ava Volarević.

(Foto: Nada Pritišanac Matulich)

Najuspješniji sudionici natjecanja za učenike 5. i 6. razreda bili su Lena Skoko, Elizabeth Šumanović i Lukas Škorjanec, a među učenicima 7. i 8. razreda prva tri mjesta osvojili su Rebecca Drvoderić, Grace Špehar i Nikki Barbić.

U posljednjoj kategoriji, za učenike koji pohađaju 9. i 10. razred prvo mjesto osvojila je Alana Šimić, drugo Viktorija Perić, a treće mjesto pripalo je Jaimeu Skoki.

Natjecanja u recitiranju poezije među učenicima hrvatske nastave i hrvatskoga jezika u Australiji pridonose očuvanju i promociji našega jezika te svojim sadržajima obogaćuju život Hrvata diljem Australije.