Foto: screenshot/HKD Napredak Foto: screenshot/HKD Napredak

Akademija je namijenjena studentima u dobi od 18 do 30 godina koji žele poboljšati znanje njemačkoga jezika, a to će moći učiniti u srcu Austrije. Hrvatsko kulturno društvo Napredak i ove je godine pripremilo raznovrsan program. Nastava se provodi u jutarnjim satima od ponedjeljka do petka, četiri školska sata na dan intezivnog učenja njemačkoga. Studenti će biti podijeljeni u tri grupe, ovisno o stupnju znanja. 

Foto: screenshot/HKD Napredak

Tijekom Akademije, uz predavanja, svojevrsni praktični dio nastave bit će na bečkim ulicama: polaznici će organizirano, uz pratnju licenciranih vodiča, razgledati austrijsku prijestolnicu, posjetiti neke od njezinih najvažnijih muzeja, Diplomatsku kuću, EU kuću, sastati se s hrvatskim i bosanskohercegovačkim veleposlanikom, a na jedan će dan, nazvan Company Day, otići u posjet svjetskim tvrtkama. Ujedno im je organiziran posjet Bratislavi, također uz pratnju vodiča.

Studenti se ne moraju brinuti o smještaju koji im je osiguran nedaleko od središta grada, u dvokrevetnim sobama s punim pansionom. Uz besplatne ulaznice za muzeje, karte za javni prijevoz, bit će i zdravstveno osigurani tijekom boravka u Beču. 

Ukupna pristojba iznosi 1000 eura, dok je za članove Napretka umanjena za 200 eura. 

Ljetna škola njemačkog jezika 

Sedam dana poslije, od 9. kolovoza do 21. kolovoza, održat će se Ljetna škola njemačkog jezika na koju se mogu prijaviti svi zainteresirani srednjoškolci i maturanti stariji od 15 godina. Program škole u većini se sastavnica naslanja na program Akademije, a za učenike je cijena 900 eura. Organizator osigurava organizaciju prijevoza sudionika s polaskom iz Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zagreba te također pokriva troškove puta do Beča i natrag, poručuju organizatori.