Foto: screenshot/HKD Napredak Foto: screenshot/HKD Napredak

Akademija je namijenjena studentima od 18 do 30 godina koji žele poboljšati znanje njemačkog jezika, a to će moći učiniti u srcu Austrije. Hrvatsko kulturno društvo Napredak i ove je godine pripremio raznovrsan program: nastava se odvija svakodnevno, u jutarnjim satima, od ponedjeljka do petka, 4 školska sata dnevno intezivnog učenja njemačkog. Studenti će biti podijeljeni u tri grupe, ovisno o stupnju znanja. 

Tijekom održavanja Akademije, osim nastavnog dijela, svojevrsni praktični dio nastave odvijat će se na ulicama Beča: organizirano će, uz pratnju licenciranih vodiča, razgledati austrijsku prijestolnicu, posjetiti neke od njezinih najvažnijih muzeja, Diplomatsku kuću, EU kuću, susresti se s hrvatskim i bosanskohercegovačkim veleposlanikom, a na jedan će dan, nazvan Company Day, otići u posjet svjetskim tvrtkama. Ujedno im je organiziran posjet Bratislavi, također uz pratnju vodiča.

Studenti ne moraju brinuti o smještaju koji im je osiguran nedaleko od centra grada, u dvokrevetnim sobama s punim pansionom. Uz besplatne ulaznice za muzeje, karte za javni prijevoz, bit će i zdravstveno osigurani tijekom boravka u Beču.