Foto: screenshot/Facebook Muzej iluzija Foto: screenshot/Facebook Muzej iluzija

Šesnaesta franšiza Muzeja iluzija nastavak je uspješnog puta tog jedinstvenog hrvatskog turističko-edukativnog proizvoda. Muzej je dosad otvoren u New Yorku, Kansas Cityju, Hamburgu, Torontu, Ljubljani, Beču, Muskatu (Oman), Beogradu, Kuala Lumpuru, Dubaiju, Ateni, Berlinu, Tbilisiju te u Zadru, dok je ova u Šangaju najveća franšiza. 

Na svečanom otvorenju okupilo se stotinjak uzvanika, uglednih šangajskih poslovnih ljudi te predstavnika vlasti grada Šangaja. Prigodno su ih pozdravili poslovni partneri u uspostavljanju Muzeja, Cai Yu i Roko Živković, te zamjenica direktora šangajskog Ureda za turizam Cheng Meihong i hrvatski veleposlanik u Kini Dario Mihelin.

Namjera je kineskog partnera u suvenirnici Muzeja iluzija nuditi i hrvatske proizvode kako će oni postajati dostupni na kineskom tržištu, reklo se na predstavljanju.

Dobre veze Hrvatske i Kine

Godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine u studenom će se obilježiti i u Šangaju, u prigodi 2. Međunarodne izložbe uvoza u Kinu; u Šangaju postoje predstavništva HGK i HTZ, Zagreb i Šangaj iduće godine slave 40. obljetnicu prijateljstva, dok je nedavno uspostavljena ista veza između Šangaja i Opatije.

Prošle godine u Šangaju se održala izložba Muzeja prekinutih veza,  izložba Muzeja 80-ih ondje će se otvoriti najesen, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.