Plakat Plakat

The Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena objavila je 19 dobitnica nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i Future Leaders Award/Buduće liderice.

Danijela Balikić, Biljana Lovrinović i Damjana Domanovac nagrađene su u kategoriji Poduzetništvo, Sanja Drakulić, Nada Prkačin i Ana Vidović za područje Kultura i umjetnost,  Nataša Drvenkar, Jasenka Gajdoš Kljusurić, Mirna Šitum, Vanja Slijepčević-Saftić i Spomenka Tomek-Roksandić za osobit doprinos u znanosti, Viktorija Knežević, Ankica Kovač, Katica Perinac, Hedda Martina Šola i Ruža Studer Babić u kategoriji Vodstvo i inovacija te Ulla Marton i Nada Pritisanac Matulich za humanitarni rad. Jelena Lara Marinković dobitnica je posebnog priznanja Buduće liderice.

Nagrada (Foto: CWN)

- Velik je izazov bio odabrati ovogodišnje dobitnice jer broj nominacija svake godine raste, kao i uspjesi i postignuća hrvatskih žena diljem svijeta. Čestitamo dobitnicama i nominiranima - rekla je osnivačica Mreže Caroline Spivak. Svoja će priznanja dobiti iduće godine, na svečanoj večeri u povodu Međunarodnog dana žena.

Nagrada uglednim hrvatskim ženama

Mreža hrvatskih žena četvrtu godinu nagrađuje utjecajne hrvatske žene i buduće liderice zbog njihovog utjecaja na zajednicu u kojoj žive te iskoraka koje čine u svojim sredinama. Do danas su nagradile 94 žene iz Hrvatske i hrvatskih iseljeničkih zajednica. Mreža hrvatskih žena zamišljena je kao platforma koja povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe naraštaje i pomogli im u ostvarenju njihovog  potencijala.

Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice (novinarka Ivana Perkovac)

Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice (novinarka Ivana Perkovac)

5:24