Pogled na staklenu šetnicu. (Foto: Zip Line Fortica - Mostar/Facebook) Pogled na staklenu šetnicu. (Foto: Zip Line Fortica - Mostar/Facebook)

Šetnica je visoka oko 15 metara, a nalazi se nad obroncima Fortice. Uključuje prostor za šetnju koji je dug oko 35 metara, a svojim jedinstvenim izgledom obogatit će turistićku ponudu ovoga grada.

Inicijator projekta staklene šetnice je brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara. Udruženje MTBA prije nekoliko godina završilo je projekt uređenja parka na Fortici u sklopu kojeg je izgrađen vidikovac, postavljena državna zastava, a glavna atrakcija parka je 570 metara dug Zip Line s kojeg se pruža fantastičan pogled na Mostar.

Vrijednost novoga projekta – staklene šetnice i vidikovca Skywalk” je oko 40 tisuća maraka, a financira ga Razvojni programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS) i Grada Mostara. Izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar.

(Foto: Zip Line Fortica - Mostar/Facebook)

- Inicirali smo projekt sa željom da ponudimo Mostaru i turistima jednu novu destinaciju s koje se pruža prelijep pogled na Mostar. Staklena šetnica je jedan uzbudljiv način da doživite taj pogled iz druge perspektive na Mostar, kazao je predsjednik Udruženja MTBA Đani Rahimić.

Rahimić je dodao kako se radi o čeličnoj platformi u obliku potkovice sa staklenim podom te da je stakleno šetalište povezano s dva stepeništa, koja činite jedinstvenu cjelinu.

Radovi šetnice su okončani krajem prošle godine, ali zbog pandemije koronavirusa, kao i zbog zimskih uvjeta i završetka turističke sezone i manjih posjeta, svečano otvaranje nije organizirano te je planirano početkom proljeća kada počinje turistička sezona.

Dodao je kako se nadaju da će ovogodišnja turistička sezona biti u punom kapacitetu.

Nadamo se da ćemo moći domaćim i stranim turistima koji dolaze u Mostar ponuditi novu atrakciju, i da se imaju zbog čega zadržati duže u Mostaru što je jedan krajnji cilj našeg projekta, a i cjelokupne turističke ponude u gradu, istaknuo je Rahimić.

Projekt staklene šetnice implementiran je u okviru projekta Via Dinarice, obuhvaća javnu turističku infrastrukturu tako da se ulaz na šetnicu neće naplaćivati.

(Izvor: hms.ba)