Mia Musić. (Foto:  screenshot/hercegovina.info) Mia Musić. (Foto: screenshot/hercegovina.info)

Mia Musić glumila je u dramskoj predstavi ''Uspavanka za mladenku'' u izvedbi Mostarskog Teatra Mladih. Radanja predstave smještena je u Grabovici kada su postrojbe Armije BiH 1993. godine počinile ratni zločin nad hrvatskim stanovništvom koje je na okrutan način izgubilo živote. Mladi su kroz teatar pokušali progovoriti o problemima koji se godinama guraju pod tepih, a tiču se svih koji žive u BiH.

Predstava progovara o zločinu nad trideset civila u selu Grabovica, a ime je dobila po četverogodišnjoj djevojčici Mladenki Zadro, koja je najmlađa žrtva zločina.

- Mladenku Zadru uzeli smo kao simbol za sve nevine žrtve koje su izgubile život u prošlome ratu. Ovaj je projekt krik mladih ljudi koji traže pravdu i mir u ovoj zemlji koja neće imati budućnost ako se ne razriješi prošlost – ispričala je Mia Musić koja je ljubav prema drami i kazalištu otkrila kada se pridružila dramskoj sekciji KIC-a Tomislavgrad. Svoju prvu ulogu odigrala je u predstavi ''Klupko Pere Budaka''.

Uz glumu, pjesmu i ples, talentirana studentica Mia okušala se i u režiji predstavom Urota Zrinsko-Frankopanska čija je premijera bila u lipnju 2017. godine na Maloj sceni HNK Mostar.

Plakat za predstavu ''Uspavanka za mladenku''. (Foto: Mostarski Teatar Mladih/Facebook)

- Predstava je bila projekt Kluba studenata povijesti Filip Lastrić, čiji su članovi na mjesec dana skripte iz povijesti zamijenili dramskim tekstom. Moram priznati da su se jako dobro snašli u glumi. I danas sam ponosna na njih kao i na cjelokupni projekt – dodala je Mia.

Istaknula je kako je umjetnost neodvojivi dio nje te da se u budućnosti planira nastaviti baviti umjetničkim radom kroz glumu, glazbu i pisanje.

- Kazalište je onaj primarni hobi kojim ću se baviti dok god budem u mogućnosti jer kada hobi preraste u ljubav, čovjek mu se teško odupre. Što se tiče daljnjih avantura u svijet režije, planiram nastaviti pisati dramske tekstove koji bi trebali biti realizirani u mom rodnom Tomislavgradu. No, nadam se da će se neka od predstava koje su u planu upriličiti i u Mostaru, naravno u izvedbi mostarskih studenata – zaključila je Mia dodajući kako je najveća vrijednost Mostarskog Teatra Mladih upravo to što okuplja mlade ljude koji imaju zdrave poglede na svijet i koji nisu opterećeni razlikama i predrasudama koje su im nametnute.