(Foto: Đanino Kutnjak/ s dopuštenjem) (Foto: Đanino Kutnjak/ s dopuštenjem)

Misu je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Pomurje u suradnji sa župom Lendava uz svesrdnu podršku lendavskog župnika, velečasnog Martina Dolamiča-Konrada.

(Foto: Đanino Kutnjak/s dopuštenjem)

Uvodne riječi i pozdrave uputila su oba župnika. Nadahnuta misa i lijepa, poučna propovijed napunila nam je srca i duše mirom i blaženstvom. Misno slavlje je uveličao zbor župe Svetog Petra i Pavla Mačkovec.

(Foto: Đanino Kutnjak/ s dopuštenjem)

Nakon mise održan je adventno-božićni koncert. Program koncerta nazvan "Božićem kroz Hrvatsku" na kojem su nastupil: Ženska vokalna skupina KUD-a Veseli Međimurci Čakovec i Županijski tamburaški orkestar "Stjepan Bujan Stipić" izvedeno je 13 poznatih hrvatskih božićnih pjesama.

Oduševljeni dugi pljesak izmamio je još jednu pjesmu koju su zapjevali posjetitelji zajedno s izvođačima.

Za misu i koncert gostima iz Međimurja zahvalio je predsjednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak  i pozvao sve goste uzvanike i izvođače na domjenk i zajedničko druženje s  članovima HKD Pomurje. Na domjenku su izmijenjeni  simbolični darovi s gostima te su pjesmom udruženi glasovi. Pridružili su nam se i naš ljubazni domaćin, velečasni Dolamič te velečasni Josip Blažun

(Foto: Đanino Kutnjak/ s dopuštenjem)

(tekst: Đanino Kutnjak)