(Foto: hrt.hr) (Foto: hrt.hr)

Zbog kršenja većinske volje Hrvata u Bosni i Hercegovini na ulice su, u prosvjednu šetnju, izašli studenti Sveučilišta u Mostaru koji su i organizirali prosvjed. Inicijativa za mirnu prosvjednu šetnju pod nazivom "RIP Democraty" pokrenuta je preko Facebooka. Mladi ljudi žele bolju budućnost u Bosni i Hercegovini, no ne vide je ako u njoj sva tri konstitutivna naroda ne budu ravnopravna.

Prosvjednici su upozorili kako se suživot u BiH ne može graditi negiranjem političke volje Hrvata te su pozvali na izmjene Izbornog zakona. Uz isticanje transparenata #notmypresident i nacionalnih zastava u BiH, Hrvati su se okupili na prostoru sveučilišnog Kampusa, a kolona je završila ispred Ureda hrvatskog člana Predsjedništva u BiH u Mostaru uz poruku, neka plamen svijeća pokaže da demokracija u BiH ne postoji.

(Foto: hrt.hr)

- Mi mladi studenti želimo ovim prosvjedom poslati jasnu poruku svijetu o tome što mladi Bosne i Hercegovine misle o Izbornom zakonu u BiH- poručili su predstavnici prosvjeda. Dodaju kako prosvjed nije protiv Željka Komšića osobno već protiv gaženja izborne volje hrvatskog naroda koja je već treći put uzurpirana.

Mladi su prosvjednom šetnjom poručili kako su oni budućnost demokratske Bosne i Hercegovine te kako žele biti ravnopravni s ostala dva konstitutivna naroda u BiH. Naglasili su kako traže da se poštuju interesi i zahtjevi hrvatskoga naroda dodajući ako vladajući žele dobro Bosni i Hercegovini ubuduće trebaju uvažavati interese Hrvata u BiH.