Ministar Damir Krstičević (Foto: morh.hr) Ministar Damir Krstičević (Foto: morh.hr)

Ministar obrane Damir Krstičević u dvodnevnom je službenom posjetu Njemačkoj. Riječ je o prvom takvom posjetu u posljednjih deset godina. U Berlinu je prisustvovao prijemu održanom povodom Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske i pete obljetnice članstva u Europskoj uniji. Tom se prilikom susreo s hrvatskim iseljenicima. 

Hrvatska i Njemačka prijateljske su zemlje, naglasio je ministar, spomenuvši kako pripadnici oružanih snaga dviju zemalja zajedno sudjeluju u misijama i operacijama.

Foto: morh.hr

Izrazio je također, zahvalnost doprinosu Hrvata u iseljeništvu u borbi za neovisnost, pri čemu je istaknuo da ova vlada brine o Hrvatima izvan domovine.

Krstičević im je uputio i čestitku za predstojeći Dan državnosti. - Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, hrvatske kulture i običaja - rekao je.

Ursula von der Leyen: Hrvatska primjer razvoja za zemlje u regiji

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane sastao se i s njemačkom ministricom obrane Ursulom von der Leyen

- Njemačka je najvažniji strateški partner Hrvatske na području obrane i sigurnosti u Europi - rekao je ministar Krstičević te zaključio kako je ovaj posjet još jedna potvrda izvrsnih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Njemačke. Njemačka ministrica je istaknula je kako je Hrvatska iznimno važan partner za Njemačku.

Foto: Bundesministerium der Verteidigung / MORH

- Hrvatska je integrator u regiji i hrvatski primjer razvoja treba biti primjerom za druge države na tom prostoru. Cijenimo sve što je Hrvatska postigla i želimo s Hrvatskom surađivati na daljnjoj stabilizaciji jugoistoka Europe i euroatlantskim integracijama - zaključila je njemačka ministrica obrane.