(Foto: MVEP/ Twitter) (Foto: MVEP/ Twitter)

Uz ministra Grlić Radmana u Suboticu su stigli i predsjednica Saborskog odbora za Hrvate izvan RH Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Tijekom prijepodneva sastali su se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Republici Srbiji.

- Vlada RH svojom aktivnom manjinskom politikom, bez obzira radi li se o hrvatskoj manjini izvan Hrvatske ili manjinama u Hrvatskoj, želi pridonijeti izgradnji društva koje uključuje toleranciju i poštivanje različitosti. Ovdje želimo prenijeti poruku ohrabrenja, poticanja dijaloga. Vlada RH i njezine institucije uvijek su uz Hrvate, a osobito danas ovdje u Vojvodini, to ćemo i pokazati - poručio je u Subotici ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

Izjava: Gordan Grlić Radman

Izjava: Gordan Grlić Radman

0:45

Na svečanom programu u povodu postavljanja kamena temeljca državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Zvonko Milas, istaknuo je kako početak izgradnje Hrvatske kuće najbolje pokazuje koliko se puno može učiniti kada se zajedno ide prema dobro postavljenom i usmjerenom cilju, posebice uz zajedništvo. 

- Izgradnjom Hrvatske kuće postići će se puno toga, ona će postati središnja točka svih Hrvata, ne samo u ovome gradu nego i šire. Na taj način ostvarit će se svi preduvjeti za tri ključne institucije: za Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i za novinsko-izdavačku ustanovu ''Hrvatska riječ''. Siguran sam da će se Hrvatima koji žive ovdje osnažiti položaj u društvu. 

Izjava Zvonko Milas

Izjava Zvonko Milas

1:02

Vlada Republike Hrvatske i naš ured te druge institucije RH uvijek će se zauzimati za ostvarenje svih velikih potencijala našega naroda u Bačkoj, Vojvodini i Srbiji te im pružati potporu u ostvarenju aktivnosti koje će pridonijeti njihovom boljem položaju, ali i svemu onome čemu teže - zaključio je državni tajnik Zvonko Milas