Mladi u mimohodu u Münchenu. (Foto: Udruga hrvatskih studenata München/ Facebook) Mladi u mimohodu u Münchenu. (Foto: Udruga hrvatskih studenata München/ Facebook)

Više od pet tisuća Hrvata i njihovih prijatelja prošetalo je u nedjelju navečer, od Odeonsplatza u središtu grada Münchena do Königsplatza, u gradskom dijelu Maxvorstadt, gdje je održan prigodni program u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile koji su svoje živote dali u obrani grada Vukovara, kao i za sve heroje Domovinskog rata koji su svoje živote položili za hrvatsku slobodu i slobodu budućih generacija.

Mladi su tijekom mimohoda poslali poruku: ''Nikad više suza. Europa čuvaj svoj mir'', a na čelu mimohoda hodali su mladi studenti i nosili hrvatsku i zastavu Europske unije.

Poziv na mimohod. (Foto: isječak iz videa/ Facebook)

Prije svečanog mimohoda održana je sveta misa u crkvi sv. Pavla. Tradicionalnom mimohodu Hrvatima se nerijetko priključi i veliki broj njemačkih prijatelja, a mimohod je i ove godine okupio predstavnike hrvatskih zajednica, udruga i sportskih klubova, predstavnika Hrvatske katoličke misije i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Münchenu.

Udruga hrvatskih studenata iz Münchena organizirala je peti put Mimohod za Vukovar i sve nevine žrtve koje su za vrijeme Domovinskog rata stradale na području grada Vukovara, posebno za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su svoje živote dali u bitki za hrvatski Grad heroj.

(Foto: isječak iz videa/ Facebook)

Mimohodom se podsjeća i na sve zločine počinjene nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju vukovarske bolnice na poljoprivrednom dobru Ovčara.

Prije početka mimohoda studenti svake godinu skupljaju donacije i dijele ''svijeće za Vukovar''. Ovogodišnja prikupljena financijska sredstva studenti će donirati Vukovarskim iskricama, udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama iz Vukovara.

(Izvor: Fenix Magazin)