Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ispred Republike Hrvatske vam mogu reći da ćete u nama, institucijama matične domovine, imati doista vjerodostojnog suradnika i partnera u svemu onome što čemu težite i svemu s čime se svakodnevno suočavate", rekao je državni tajnik Zvonko Milas prigodom božićnog prijama za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji, u organizaciji hrvatskog veleposlanika u Beogradu Gordana Bakote, izvještava HINA.  

Uz ocjenu kako je u procesu nedavnog izbora 4. saziva novog HNV-a u Srbiji "demonstrirano zajedništvo", Milas je istaknuo da se samo na taj način "mogu napraviti i novi pomaci u svakodnevnom životu Hrvata koji žive u Republici Srbiji", bilo da je riječ o obrazovanju, informiranju, kulturi ili politici. 

Božićni prijam za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji - političke, kulturne djelatnike i svećenstvo, bio je prigoda i za predstavljanje knjiga "Sveti Juraj u Petrovaradinu" i "Surčin kroz povijest" velečasnog Marka Kljajića, nekadašnjeg župnika petrovaradinskog, a danas župnika u Surčinu pored Beograda.