Foto: screenshot/Hrvatski centar Foto: screenshot/Hrvatski centar

Sretno oženjen, otac blizanaca, vlasnik tvrtke za reciklažu građevinskog otpada u Beč je došao iz Nove Gradiške prije 20 godina.

Upitan što ga je ponukalo da osnuje Hrvatski dom Lucić je odgovorio "želja da djeluje na hrvatskom zajedništvu i međusobnom povezivanju hrvatske zajednice u Austriji, kao i s matičnom domovinom Hrvatskom te Bosnom i Hercegovinom". Dodao je kako "čovjek uvijek traži neke više izazove u kojima osjeti da može sebe dati za pravu stvar, te da financije nisu uvijek najvažnije".

Lucić(desno) i Tyran (Foto. Snježana Herek)

- Sve ovo što radim, radim da našoj djeci, pa tako i mojoj bude bolje, jer djeca su naše najveće blago - rekao je.

- Želim izgraditi Hrvatski dom, na koji Hrvati već čekaju 30 godina. Kulturnu instituciju s knjižnicom, čitaonicom i Informativnim centrom za sve Hrvate koji dođu u Beč i Austriju i ne znaju od kuda bi krenuli s formalnostima - objasnio je.

Foto. Snježana Herek

To bi se, kako je kazao, trebalo dogoditi već do kraja 2020. godine, a do tada svim udrugama na raspolaganje besplatno stavlja na korištenje prostor od 200 kvadratnih metara u Wipplingerstrasse 23 /27 u središtu Beča.

Na Tyranovu konstataciju kako baš i nije poznat široj hrvatskoj zajednici te da ga ni sam donedavna nije poznavao, Lucić je odgovorio da je u 20 godina koliko je u Beču financijski pomagao hrvatske klubove, razna društva i KUD-ove.

Lucić, Tyran i Gabriela Novak-Karall (desno) (Foto: Snježana Herek)

Jedan od projekata u kojima sudjeluje kao sponzor skorašnji je Hrvatski bal Gradišćanskih Hrvata koji će se održati 18. siječnja iduće godine.