Foto: screenshot/conference.croampro.com Foto: screenshot/conference.croampro.com

- ACAP konferencije okupljaju široku lepezu profesionalaca hrvatskog podrijetla. Nevjerojatno je vidjeti da se okupljaju svi inovativni pojedinci s hrvatskim korijenima kako bi se međusobno educirali, podijelili ideje, umrežili i stekli nove prijatelje - rekao je Marko Zoretić, predsjednik ACAP-a.

Na konferenciji će sudjelovati diplomati, znanstvenici, umjetnici, inženjeri, medicinski stručnjaci, odvjetnici, novinari, poslovni rukovoditelji, stručnjaci za društvene medije i računovođe, a nazočit će i izaslanstvo Hrvatske gospodarske komore.

Svečanost započinje u četvrtak, 19. rujna, dobrodošlicom u američko-hrvatskoj loži u Eastlakeu, koja je od 1984. godine "srce" hrvatske zajednice u Clevelandu. Cjelodnevna konferencija održat će se dan kasnije, 20. rujna, u hotelu Cleveland Marriott Downtown u Key Toweru, a ostatak konferencijskih aktivnosti - sastanaka, poslovnih predstavljanja, razgledavanja i društvenih aktivnosti, odvijat će se u središtu Clevelanda.

Aktivnosti razgledavanja uključuju obilaske clevelandskog Muzeja umjetnosti, Dvorane slavnih rock and rolla (Rock and Roll Hall of Fame) te lokalnih obrtničkih pivovara. Prikupljanje sredstava u suradnji s Nacionalnom federacijom hrvatsko-američke kulturne zaklade (NFCA) u korist Hrvatske specijalne olimpijade, planirano je za subotu, 21. rujna.

Tema konferencije je "Rocking Croatian Excellence" zbog poznate Dvorane slavnih rock and rolla koja se nalazi u Clevelandu, a ACAP-ova oznaka društvenih medija je #CroatianExcellence.

Ulaznice za ACAP-ovu konferenciju možete kupiti ovdje, a do petka, 31. svibnja, njihova cijena je snižena.