Foto: Igor Pop Trajkov Foto: Igor Pop Trajkov

Glazbeni sastav Klinci Mandolinci u sklopu četverodnevne turneje nastupili su pred publikom u Skoplju i Štipu s odabranim izborom makedonskih i hrvatskih tradicionalnih pjesama. Njihov nastup u Skoplju koji je organizirala Makedonska kulturna udruga STOBI iz Splita pratili su hrvatska veleposlanica Nives Tiganj, predstavnici Zajednice Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji, te predstavnica manjina NR Kine.

Publici u skopskom Domu kulture Kočo Racin obratili su se Angel Mitrovski, predsjednik Makedonske kulturne Udruge "Stobi" i Violeta Kalikj koji su govorili o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji oplođenoj nizom projekata. Pjesnički nastup imali su Dolores Kašuba i Trajče Jovanov, a u programu su sudjelovali i polaznici škole hrvatskog jezika koje je mentorirao učitelj hrvatskog jezika Josip Vujinović.

Foto: Igor Pop Trajkov

Kvartet "Klinci Mandolinci" djeluje šest godina pod vodstvom profesorice Ivane Kenk Kalebić, a u sustavu Nikola Mitrevski i Mate Košutnik na mandolinama, Brigita Banović na mandolončelu i  Gorana Kliškić na gitari.

Foto: Igor Pop Trajkov