Foto: snimka zaslona/hmi.hr Foto: snimka zaslona/hmi.hr

"Ruke su život - oči, misao, utjeha, glazba i priča" tema je ovogodišnjeg međunarodnog natječaja koji je namijenjen djeci Hrvata u iseljeništvu i djeci iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda). 

Sudjelovalo je više od stotinu škola te stotinu i trideset nastavnika koji su poslali više od 900 radova. Iz Rumunjske je stiglo pedesetak radova iz dvojezične gimnazije u Karaševu, iz Mađarske iz HOSIG -a Budimpešta, iz Makedonije ODD OU KONICA TETOVO, iz  Bosne i Hercegovine OŠ Orašje, PŠ Seona Tomislavgrad, PŠ Crvenica Tomislavgrad, PS. Dubrave-Vir i OŠ Sovići. Iz Njemačke ponovo sudjeluju gotovo svi nastavnici iz Hrvatske nastave Bavarska i Hrvatske nastava Hessen i Saarland i drugi.

Zbog pandemije koronavirusa ove su godine organizatori Ankica i Miljenko Karačić natječaj odlučili provesti online, a pojedničano se tim putem moglo poslati pet radova. za sve škole s većim brojem radova, omogućili su slanje poštom. Pošta im i dalje pristiže u Iserlohn, zbog pandemije, očekivano, sporije putuje, pa se očekuje još radova, napomenuo je bračni par Karačić. 

Proglašenje najboljih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2021. godine, a literarnih do kraja travnja 2021. godine. U likovnom dijelu nagrađuju se tri likovna rada od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. U literarnom dijelu nagrađuju se tri literarna rada za svaki razred od 1. do 8. razreda (iz Njemačke do 12. razreda).