Foto: screenshot/Facebook Eurovision Choir Foto: screenshot/Facebook Eurovision Choir

Danas u švedskom gradu Göteborgu počinju 4. Europske zborske igre, prestižna manifestacija koja okuplja zborove iz Europe i svijeta. U 10 kategorija nastupit će čak 129 zborova iz 36 zemalja.

Jedina hrvatska predstavnica u kategoriji Folklor a cappella Ženska klapa Kastav nastupit će 5. kolovoza s izborom istarskih i dalmatinskih narodnih pjesama. Očekuje ih jaka konkurencija jer u spomenutoj kategoriji nastupa 23 zbora iz 14 zemalja: Danske, Finske, Gane, Indonezije, Irske, Kanade, Kine, Latvije, Njemačke, Norveške, Rumunjske, Rusije i Slovačke. Dan kasnije članice klape Kastav održat će i Prijateljski koncert – Friendship concert.

Ženska klapa Kastav, jedina hrvatska predstavnica u kategoriji Folklor a cappella (Foto: screenshot/Facebook Ženska klapa Kastav)

Treba spomenuti kako su se članice klape Kastav izravno plasirale u finalni dio natjecanja Grand Prix of Nations zahvaljujući sjajnim rezultatima s međunarodnih natjecanja proteklih godina.

Foto: screenshot/Facebook Eurovision Choir

Na europsko natjecanje zborova u Švedskoj odlaze i Ženski vokalni sastav Kušlec iz Konjščine te Ženski zbor KUD-a Učka – Matulji koji će se natjecati u kategoriji Komorni zborovi i vokalni ansambli.