Apoksiomen Croaticus Mixed media (Foto: pozivnica) Apoksiomen Croaticus Mixed media (Foto: pozivnica)

Izlažu skupa kako bi predstavili rimskoj publici njihov svijet kroz izložbu s kojom ponovno potvrđuju prijateljstvo koje se nastavlja van vremena i zemaljskog života, stoji u najavi izložbe.

Izložba u organizaciji Svjetlane Lipanović, predsjednice Hrvatsko-talijanske udruge iz Rima te pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske  u Italiji, predstavit će se s oko četrdesetak slika posvećenih moru i otocima razasutih širom Jadrana. Platna prikazuju ljepotu morskog i podmorskog svijeta za koje umjetnike veže velika ljubav. Istovremeno, poetični prizori odaju počast veličanstvenoj prirodi, neospornoj vladarici koja sa svojom arhaičnom snagom uvodi ljubitelje umjetnosti u svijet van vremena, donosi se u pozivnici.

Slikarska karijera Stjepka Mamića označena je uspjesima na nacionalnom i međunarodnom polju. Tijekom godina sudjelovao je na mnogobrojnim izložbama u Italiji, Danskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Japanu, Americi, Brazilu, Francuskoj, Južnoj Koreji, Iranu, Kini, Slovačkoj, Makedoniji Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama. Mamić je član raznih povijesnih umjetničkih udruga u Francuskoj, kao i u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj te Udruge Stjepko Art  osnovane u Dubrovniku, čiji je predsjednik.

Davor Vuković, vrsni slikar mediteranskoga pejsaža preminuo je 2015. godine. Slikar poznat posebno u Americi, nakon izložbe koju je održao u New Yorku 2013. uvršten je u prestižno izdanje The Best Modern and Contemporary Artists  gdje je objavljena njegova slika Adriatic Wonder. Tijekom života Vuković je primio razne nagrade na izložbama u inozemstvu i u Hrvatskoj.  Posljednje su mu dodijeljene na European biennale 2014. u Parizu te posmrtno na izložbi Florence Art 2015. u Firenci.